RSS

Harci dísz

17 Már

haka

Tegnap reggel kipattantam az ágyból. Hangtalanul, mint James Bond, átlebegtem a fürdőszobába (fel ne ébredjenek a lányok). Belenéztem a tükörbe, és hátra hőköltem: Bond helyett Bob (Marley) nézett vissza a tükörből kócosan és karikás csíkszemekkel. Na, innen szép nyerni – mondtam magamban tudván, hogy aznap fontos mandzsettagombos ügyféltárgyalásom lesz.

A hideg vizes arcpofozás megtette a hatását. A borotválkozásnál már vérre ment a játék. Farkasszemet néztem a borostással. Mint a vadnyugaton. A következő pillanatban előrántja a coltját. Vagy én. Az arcszesznél felszisszentem, mintha legalábbis egy golyóhorzsolást fertőtlenítenék a kezem ügyébe került whiskey-vel. Egyre keményebb vagyok. És ekkor jön a gyilkos fegyver; az interkontinentális ballisztikus férfiasság, az őserő: a parfüm. Nem is akármilyen! Múlt heti szerzeményem maori testvéreimet idézi meg a fürdőszobámban, akik harci arcfestéssel és csatakiáltással, mi több harci tánccal vágnak neki a vadonnak és az ellenségnek. Manapság inkább az ellenfélnek. A rögbi meccsen. Az All blacks parfüm ugyanis az új-zélandi rögbi válogatottról kapta a nevét. (Nem, nem kapok ezután jutalékot. Még. ;-)) A csapat nem csak országa legnépszerűbb csapata, hanem az egész rögbi sportág legeredményesebb válogatottja, többszörös világbajnoka. Sőt, 76%-os győzelmi rátájukkal ők az egész (sportágtól független) sporttörténelem valaha volt legeredményesebb csapata. Én mégsem a sok statisztikából ismerem őket, hanem a Haka miatt. Ez egy maori törzsi tánc, amit minden meccs előtt eltáncolnak az ellenfél előtt. Én is megtanultam Hakázni. Aztán Hakáztam 120 meglett férfiemberrel egy értékesítői rendezvényen. Hát nem vagyok egy 100 kilós szumós, de az egyik résztvevő azt mondta, hogy nagyon „állat” volt (sic!).

Szóval 15 törzsi harcos illatával és életerejével felvértezve lépek a szekrényemhez. Kedvenc ingemhez a kedvenc nyakkendőmet kötöm. Míg a csomót igazgatom a tükör előtt, újra belenézek a másik srác szemébe. És egyszerre azt látom, hogy ott áll egy harcos harci díszben, készen az aznapi csatára. Te is láthatod a harcost, igazgathatod a harci díszeit, kedves olvasóm, amikor belenézel a tükörbe minden reggel!

Azóta azzal a gondolattal készülődök és hangolódok rá a napra, hogy éppen a 21. századi marci harci díszemet öltöm magamra. Ha sikerrel járok, este mamuttal térek haza a lányokhoz, és nagy vacsorát csapunk. Talán még táncolni is fogunk a tűz körül…

 

 
Hozzászólás

Szerző: be 2016.03.17. hüvelyk Az értékesítő

 

Címkék: , , , , ,

TE MIT GONDOLSZ ERRŐL?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: