RSS

Miért kertész?

Mottó

Sales fejlesztésről vezetőknek és (ön) fejlesztőknek.

Ars poetica

Bodor Márton vagyok. Sales kertész, aki nagyvállalatok értékesítési hatékonyságát fejleszti.

Nelson Mandela után átfogalmazott ars poeticám szerint:

“Az ideális növekedéshez tápláljuk jól a szervezetet, és időnként metsszük vissza a vadhajtásokat!”

Avagy, a japán kertek mintájára erősítsük meg az értékesítőkben és az értékesítési szervezetekben ami jó, természetes és erősség. “Metsszük” vissza ugyanakkor a vadhajtásokat, ami nem jó, nem természetes vagy gyengeség. Én és kollégáim ezen dolgozunk tanácsadóként, illetve vállalati értékesítési vezetőként.

Azoknak a sales vezetőknek és a fejlesztés területén érdeklődőknek, akik ablakot szeretnének a nagyvilágra kifelé és saját magukra mélyen az önismeret irányában befelé, azoknak jó szívvel ajánlom a sales kertész blogot.

További miért-ek a Miért kertész? bejegyzésben.

Magamról

1976-ban, a sárkány évében születtem. Olaszos nagy családom van (3+2 testvérrel). Vagyok kicsit mérnök, kicsit tanár, nagyon MBA közgazdász. Csodás feleségemmel Gödön élünk egy kertes házban. Nagyobb lányom Lili (2008), kisebbik Panni (2011). Waldorf-oviba és -iskolába járunk és paleo módon étkezünk. Szeretem a természetet, rendszeres sportom a Tai-chi, és hobbim a családom.

15 éve értékesítek, és 8 éve segítek nagyvállalatoknak abban, hogyan csinálják jobban az értékesítést. Engem azért keresnek meg a sales igazgatók, hogy segítsek többet eladni nehezen elmagyarázható szolgáltatásaikból úgy, hogy nem ők a legolcsóbbak a piacon.

Kertész bölcsek

Kik lehetnek a kertész bölcsek?

A blog társszerzői és szakmai tanácsadói az úgynevezett kertész bölcsek. Négyen vannak, és mindnyájan kedves ügyfeleim. Olyan értékesítési igazgatók, akik általam elismert vezetői minőséget képviselnek, pozitív viszonyítási pontot jelentenek emberileg, és a számok is őket igazolják. A 4 kertész bölcs mind más szektorban dolgozik, ahol cégük az élmezőnybe tartozik.

Kerti etikett

A blogon személyes témák, saját ügyfélélmények, érdekességek és kutatások alapján szeretnék átlátható és hasznos tudást adni az értékesítésről. Elsősorban a nagyvállalati értékesítésben dolgozó vezetőkhöz és munkatársakhoz szólok. Ugyanakkor, gondolataim remélem, mindazokhoz eljutnak majd, akik érdeklődnek a téma iránt.

A blog bejegyzésekben szereplő – valóságban megtörtént – esetekkel a szemléltetés és a tanulás a célom. Ezért sehol sem fogok cégnevet vagy személynevet említeni (vagy csak megváltoztatott neveket). Elsősorban pozitív és az érintettek által is örömmel vállalható példák, tanulságok megosztására törekszem. Kertész társaimat is hasonló hozzáállásra (hozzábillentyűzésre?) kérem.

A kerti etikett a valós (tényekkel bátran szembenéző), ugyanakkor pozitív kapcsolatok köré épülő közösség kialakulását szolgálja.

Ámen.

 

2 responses to “Miért kertész?

 1. Bátki Tibor

  2013.11.03. at 20:45

  Feliratkozás?
  🙂

   
  • Bodor Márton

   2013.11.03. at 20:57

   Örülök az érdeklődésnek. Jobbra a szófelhő alatt van egy “Mi újság?” blokk vagy az oldal jobb alsó csücskében van egy “Követés” felirat. Gyere te is sales kertészkedni! ;o)

    

TE MIT GONDOLSZ ERRŐL?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: