RSS

Az örökség szelleme

12 okt
96_eves_mama_unoka_dedunokak.JPG

Örök kapocsként nagymamám és kislányaim között (az utolsó kép róla)

Az előbb gyertyát gyújtottam az irodában.

Ma lenne 72 éves édesanyám. 20 éve a felhők fölül figyel. 20 évvel élte túl őt az édesanyja: idén, 96 évesen ment el a nagymamám – pár hónapja.

Marquez-i központi figurája volt családunknak. A nagy-család-fő. Szépen, nagyobb fájdalmak nélkül múlt el. Én is így szeretnék majd.

Mit hagyott maga után? 

Pár napja volt a hagyatéki tárgyalás. Ott ültünk heten. „Örökösök.” Milyen szép szó is ez! Örök = el nem múló valami. Miközben a közjegyző mormolta a hivatalos szöveget, könnyeimmel küszködve néztem körbe, és égettem be agyamba a pillanatot. Éreztem, ezt majd tovább kell adnom a lányaimnak, unokáimnak. A falon kis festmények. Kint esik az eső. Szomorú dramaturgia – a filmekben is. Bent könnycsepp csöppen. Köröttünk zavart csend. Aztán kiderül, hogy van örökség, nem is kevés. Gondolt ránk a kisöreg. Nem magára. Tudta. Végig tudta. Mégsem mondta. Respekt neki és hála. Nem pénzt hagyott itt igazán, hanem valami generációk közötti üzenetet, kapcsot, hitet, bizalmat. Mint amikor fát ültetsz. Szerettem ott lenni és átélni. És eszembe ötlött, hogy én is akarok „fát ültetni”. Megfogadtam: gondoskodni fogok. Nem csak a pénz miatt. Hanem azért, hogy a gondoskodás és a hála körüllengje majd az én véreimet is, és történetével továbbéljen majd a családomban. Ez nagymamám öröksége. Köszönöm, mama. Hála néked!

Szerény történetem adjon hitet és erőt azon ügyfeleimnek, barátaimnak, akik az öngondoskodás és biztosítás területén munkálkodnak tanácsadóként. Ők az örökség szellemének őrei.

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2015.10.12. hüvelyk Az értékesítő

 

Címkék: , , ,

One response to “Az örökség szelleme

  1. Névtelen

    2015.10.12. at 13:55

    Ez szép, Marci!

     

TE MIT GONDOLSZ ERRŐL?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: