RSS

Hogyan lehet egy tükörrel eladni?

17 Sze

Vízióm = tablet + sales házassága

Géza a szomszédom és a barátom. Egy nagyon klassz magyar informatikai cég értékesítési igazgatója. Nála láttam (és tapiztam) először táblagépet. (Jutalmul kapta a főnökétől az iPad-et eredményes éves munkájáért karácsonykor.) Kezdetben a cége által árult szoftver bemutatására használta a kütyüt, aztán később csinált egy hatásos prezentációt a Preziben, hogy látványosabbá tegye a terméket az ügyfelek számára. Ő így értékesít. Azt állítja, hogy a tableten futó prezi, és annak két ujjal való ki-be zoomolgatása érzelmi és racionális hatást vált ki az ügyfelekből. Mi tagadás, belőlem is kiváltott!

Mit hoz a sors?

Nálunk, a cégnél, a GROW-ban is olyan irányban haladnak a dolgok, hogy idén többen is felismertük: az értékesítésben a tablet kulcsszerepet fog játszani a jövőben!

Az amerikai sales blogok is mindössze 2011 tavaszán kezdtek el arról írni, hogy tablet sales használatának trendje beindulóban van. Bár maga az eszköz sem régi (2010-es), mégis már most hatalmas karriert futott be értékesítés-támogató eszközként, elsősorban a pharma szektorban. Magyarországon is a pharma szektor jár az élen, és bár a tableten használt alkalmazások még gyerekcipőben járnak, így is forradalmasították a sales kultúrát. Ahogy terjed az eszköz, és egyre több szektorhoz jut el a tablet, majd meglódul a fantázia is, és lehet ezt még sokkal jobban is csinálni. Látom és érzem, hogy a tablet és a sales “házasságában” nagy potenciál van.

Na és akkor jöjjön az evolúcióelmélet a tükörtől a táblagépig…

Egy hónapja fejeztünk be egy GROW projektet az egyik legnagyobb FMCG cégnél. A vezetőség gyorsan felismerte a tabletben rejlő piaci megkülönböztető erőt. Fejlesztettek rá szoftvert (ebben mi is segítettünk), ellátták az egész értékesítő csapatot iPad-del, júliusban pedig egy profi szimulációs tréningen már be is tanítottuk nekik a táblagépes szuperszoftver használatát.

A tréning elején az egyik ráhangoló gyakorlat az volt, hogy a értékesítői csapatok játsszák el, hogyan tudnák az eredeti funkciójától teljesen elrugaszkodva, minél őrültebb  módon felhasználni az iPad-et. Az egyik csapat jelenetében a táblagép borotválkozó tükörként szolgált, mint a mindennapi készülődés elengedhetetlen kelléke.

Ezt vizionálom én is a jövőre: A tablet olyan kikerülhetetlen eszköz lesz az értékesítésben, mint a tükör a fürdőszobában.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2012.09.17. hüvelyk Kerti sufni

 

TE MIT GONDOLSZ ERRŐL?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: