RSS

Újjászületési szabadság – Kiégés ellen I.

15 jan

Kép1Új év. Új játék a gyerekeknek. Újjászületés apának és anyának. ;o)

Kata feleségem mesélte ma este a vacsoránál: amikor Amerikába járt egyetemre, ott a tanárok 8 évente 1 éves fizetett szabadságot kapnak feltöltődni. Azanyja!

Momentán a Momentán társulat múlt szombati előadása jár a fejemben. Kollégáimat, az egész GROW-t elcipeltem az improvizációs előadásra, amit Bence és Attila barátaim társulata Munkamánia címmel tartott a kiégésről. A közönség által bekiabált karakterek, gondolatok és érzések pillanatok alatt megelevenedtek a színpadon. momentanHitelesen. Röhejesen. Döbbenetesen. A színpadi „sokk” feldolgozásában a jobb szélen egy óriás mikrofon mögé bepréselt karosszékben a GROW egykori tanácsadója, F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus segített. Az est számomra legerősebb gondolata Zsuzsa szájából hangzott el: A kiégés ellen az angolszász országokban komoly hagyománya van a Sabbatical intézményének. A magyarul talán alkotói szabadságnak fordítható dolog átlag 5-7 év munka után jár(hat) bizonyos munkahelyeken 1-12 hónap időtartamban.

Engem gyakran keresnek meg kereskedelmi vezetők, hogy a régi-rutinos értékesítőket kellene energizálni, feldobni, újra motiválni. Testközelből látva az 5+ éves sales-eseket, azt mondom, hogy a szülési szabadsághoz hasonlóan az értékesítésben is szükség lenne egy „újjászületési” szabadságra. Főleg a válság öldöklő versenyében. Ha az igazgató ebben nem partner, akkor az értékesítő is kiharcolhatja magának. Mint a UPC-nél az egyik munkatárs. Sőt, a neten már tippeket is találunk egy ilyen igazgatói beszélgetéshez.

Mindenkinek azt kívánom (magamnak is J), hogy legyen ereje / belátása / szíve / pénze az értékesítői munka mellett rendszeresen beiktatni egy-két-sok hónapos feltöltődést!

Ha más nem, koppintsuk le a Google „minden héten kreatívkodj 1 napot” gyakorlatát némi módosítással: Minden hónapban legyen 1 nap „off”: motiváló könyvek, hanganyagok vagy netes cikkek (például sales kertész blog) olvasásával – mondjuk egy masszőr(nő) társaságában.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2013.01.15. hüvelyk Az értékesítő, Sales vezetés

 

Címkék: , , ,

TE MIT GONDOLSZ ERRŐL?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: